Російський диктатор путін відхилив прохання командирів окупантів відступити з Херсона.

Про це пише New York Times.

Повідомляється, що путін за лаштунками «взяв на себе ще більш важливу роль у війні, у тому числі каже командирам, що стратегічні рішення на місцях мають ухвалюватися ним».

Крім того, президент рф нібито одобрив деякі рекомендації військового командування, включаючи мобілізацію цивільного населення, вважають джерела журналістів.

Але Путін погоджувався не з усіма пропозиціями. Наприклад, військове керівництво вважало, що окупанти можуть організовано відступити за Дніпро з Херсона, щоб зберегти техніку й особовий склад.

«Однак такий відступ став би ще одним принизливим публічним визнанням поразки Путіна у війні та приніс би Україні другу велику перемогу за один місяць», – написали в New York Times. Зазначається, що це єдиний обласний центр, який був захоплений після 24 лютого й досі контролюється ЗС РФ.

Згідно із заявами американських чиновників, рішення, ухвалені Путіним останнім часом, «створили напруженість» серед окупантів. Так, незгода глави Кремля вивести війська з Херсона спровокувала зниження морального духу російських військовослужбовців, які здебільшого відрізані від своїх ліній постачання і які, схоже, бояться контрнаступу ЗСУ.

«Ситуація в Україні явно динамічна. Поки що рано для повної оцінки, але мені ясно, що стратегічна ініціатива перейшла до українців», – упевнений генерал армії США та 20-й голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі. Але він попередив, що попереду ще «тривалий шлях».

Нагадаємо, Служба безпеки встановила особу посадовця Росгвардії, який віддав наказ катувати українців у тимчасово окупованому Херсоні.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ