Після ранкової ракетної атаки на Київ та низку інших міст в соцмережах з’явилось припущення, що ближче до вечора обстріли можуть продовжитись за допомогою безпілотників.

Проте з військової точки зору це не дуже доречно. Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.   

«Ми вже мали досвід 10 жовтня, коли окупанти використовували безпілотники разом з ракетними обстрілами, - каже Олександр Коваленко. - Також таке було в інші дні. Не виключено, що вони можуть це зробити в цілях дорозвідування об’єктів. Але на сьогоднішній день ефективність від »Shahed« досить низька, тому що в нас відпрацьовані алгоритми їх знищення. Тому це не дуже ефективний засіб дорозвідування цілей. Їх можуть використати для відволікання уваги ППО та виснаження ППО. Використовувати безпілотники після ракет – я не бачу в цьому сенсу. Тому, на мій погляд, хвилі »Shahed« сьогодні не буде».

До цього Олександр Коваленко додає: «Сьогодні вони використовували різноманітні тактики. Ранкові хвилі обумовлені тим, що зброї в них недостатньо для того, щоб зробити одну масовану. Також є думка про те, що таким чином вони намагаються виснажувати нашу ППО і проривати її. Не виключаю, що в цьому і полягає їхня тактика. Готувались вони до цього 11 днів. Середньостатистично, готувались близько двох тижнів. Сьогодні день не закінчився, поки зарано казати, чи буде ще хвиля. Все залежить від того, що буде відбуватись за дві тижні».

Нагадаємо, небезпечні пакунки та пакунки з очима тварин до посольств України в Євросоюзі надсилає група росіян, які живуть у ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ