Президент України Володимир Зеленський звернувся до очільника Міністерства оборони Олексія Резнікова щодо військового обліку жінок. Так, глава держави вимагає негайного вирішення низки питань, що стосуються скорочення переліку спеціальностей та професій, згідно з якими жінок братимуть на військову службу.

Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Як зазначив Зеленський, в Україні є недостатньо обґрунтований широкий перелік спеціальностей і професій, згідно з яким жінок беруть на військовий облік. Також відсутня чітка визначена процедура постановки їх на такий облік.

«Ураховуючи високу суспільну увагу до порушеної в петиції проблематики та зважаючи, що її врегулювання законодавством України покладено на оборонне відомство, я звернувся до міністра оборони України Олексія Резнікова з проханням невідкладно й комплексно опрацювати порушене в петиції питання, приділивши особливу увагу розв'язанню, зокрема, таких питань: суттєве уточнення (скорочення) переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідною військово-обліковою спеціальністю, згідно з яким жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, з огляду на реальні потреби оборони держави; впровадження сучасних цифрових технологій у процедури постановки на військовий облік з метою уникнення обов’язкової особистої присутності жінок під час постановки на облік; врегулювання питання порядку проходження медичного огляду під час постановки на військовий облік жінок», – повідомив глава України.

Також Володимир Зеленський вимагає розв'язати питання щодо адміністративної відповідальності за несвоєчасну постановку на військовий облік жінок до завершення процесу остаточного врегулювання згаданої процедури.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ