Секретар Ради безпеки й оборони України Олексій Данілов дав пораду експерту з німецького Бундестагу, який запропонував «тимчасово розмістити» біженців з Білорусі в Україні.

Про це він заявив на брифінгу після засідання РНБО

«У нас на засіданні Ради національної безпеки та оборони ми розглядали цю відповідну заяву пана Шміда. У нас є пропозиція соціал-демократам Німеччини взяти собі додому (біженців з Білорусі - ред.), скажімо так по два, по три, по п'ять до себе, якщо мають місце у Бундестазі, у них там є кабінети. Хай вони їх беруть до себе і хай вони там знаходяться», - заявив Данілов.
«Чого це, з якого переляку ми маємо їх брати до себе, якщо німці про них мають піклуватися? Таке було питання. Дуже дивно, коли німці починають нам розповідати, що нам з цього приводу робити. Така пропозиція, до речі, прозвучала, і я не жартую - саме соціал-демократам з цього приводу», - наголосив Данілов.

Раніше експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільс Шмід запропонував відкрити контрольований шлях для мігрантів до Польщі та залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на кордоні з Білоруссю.

Читайте також: Заява Порошенка спровокувала істерику у Кремлі

ІА "Вголос": НОВИНИ