Пройшов «Азовсталь», полон, втратив кінцівку, але каже: «Відчуваю, що можу ще служити. Та й в душі відчуття незавершеної справи присутнє».

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 

У березні Донецький прикордонний загін, у складі якого Сергій захищав Маріуполь, потрапив під артобстріл. Тоді наш захисник втратив руку, зір, отримав травми живота та ноги.

 
Пораненого бійця евакуювали на Азовсталь, де йому ампутували ліву руку. Там він пробув близько двох місяців. Сергій не бачив, у яких умовах перебуває, але відчував у роті пил, що скрипів на зубах.
 
«І в цих умовах лікарі були змушені проводити операції, зашивати поранених», – не уявляє собі прикордонник.
 
Але навіть за таких умов хлопці не хотіли здаватися в полон ворогу.

 
Та згодом захисники все ж отримали вказівку «вийти нагору».
 
«Почалося запаморочення, бо під землею не було свіжого повітря. Далі нас повезли в Оленівку, де я пробув 10 днів. Ставлення до нас було як до худоби. Гаряча їжа була реально гарячою. І на те, щоб її з’їсти, давали 30 секунд. З'їв дві ложки, встав і пішов. Туалет – один раз на добу. Ніхто не переймався твоїми потребами й станом», - згадує прикордонник.
 
Сергія та ще кілька сотень полонених обміняли 29 червня За час полону він схуд на 30 кілограмів та втратив ліву руку.

 
На щастя, лікарям вдалося частково відновити зір. На разі воїн з дружиною та молодшим сином проживає у Львові, де отримав службове житло, проходить реабілітацію та очікує на протезування руки.
 
Читайте також у «Вголосі»: легендарному сотнику УПА Мирославові Симчичу вручили Золоту зірку Героя. 

ІА "Вголос": НОВИНИ