Своє раптове звільнення з 4 каналу після критичної передачі про Зеленського відомий журналіст Остап Дроздов назвав лише першим кроком у створенні великого провладного медіахолдингу та згортання свободи слова. Співпрацю з журналістом телеканал припинив після того, як новим його власником став депутат від “Слуг Народу”.

Про це Остап Дроздов заявив у прямому етері проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA.

Слід усвідомити, що на провладному медіахолдингу, який створюється на наших з вами очах, не буде критики влади. Це буде абсолютно обвинувальні” медіа. Нащо ховатися за якимись заявочками, що ми всі рівні, ми критикуємо себе. Ну то покритикуйте себе. я хочу подивитись, як на 4 Каналі вийде сюжет наступного тижня про маєтки Кирила Тимошенка, який курує Велике будівництво і за 20-й рік завівся новим маєтком. Треба не ховатися за меморандум, а сказати чесно – це наш актив, ми його купили аби хвалити найвеличніших лижників всіх часів. Ви це покажете на цьому телеканалі? Ну то це курам на сміх“, – гостро коментує журналіст.

За словами Остапа Дроздова, мова йде про створення масштабної та багаторівневої медіаімперії, діяльність якої буде спрямована на вихваляння чинної влади. Журналіст наголосив, що ресурси на створення та утримання провладного холдингу будуть черпатися перш за все з державного бюджету. Як шляхом прямого вливання у державні телеканали, так й інвестицій у приватні медіа коштом ресурсів, акумульованих корупційним шляхом. 

Насправді річ не в цьому каналі, не в цій купівлі, і вже точно не в мені, бо я дуже скромно оцінюю свою персону. Тут річ у тому, що влада як така, яка має і буде мати доступ до грошей, не втратить їх. Темпи збагачення цієї влади безпрецедентні. Вони за 2 роки зробили, те що інші олігархи накопичували років 10. в них безлімітний доступ до державних тендерів та поділу бюджету, адже доступ є однопартійним. Це їх нова реальність, яку їм дав народ України. Оскільки доступ до грошей безмінний, вони будуть проводити зачистку всього медіаполя“, – говорить він.

Також Дроздов поділився новими даними про процес перерозподілу медійного ринку в Україні. 

Я прогнозую, що на червень-липень цей холдинг буде складати щонайменше два державних телекалани, Рада і Дом. Плюс навколо 4 каналу буде середовище приватних каналів земельних. Плюс є чутки, що Коломойський веде переговори про продаж деяких телеканалів свого медіахолдингу. і на кінець року ми таким чином матимемо потужний провладний медіахолдинг, на рівні з олігархами“, – повідомив журналіст.

За його словами, кінцевою метою такого плану є повний контроль чинної влади над інформаційним простором України, щонайменше у контексті телебачення

Зауважу, що це наші гроші платників податків вкладатимуться в облизування влади на державних телеканалах. А ось 4 канал – це вже інший процес, вони заходять на ринок приватних мовників. Тому друга лінійка менш впізнаваних, але все ж каналів, буде або прихоплена, або скуплена. В них є можливості і для першого і для другого“, – говорить Остап Дроздов. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», минулого року правляча партія “Слуга Народу” потрапила у низку скандалів, пов’язаних з поведінкою її депутатів у парламенті. Зокрема, стало відомо про інцидент за участі нардепа Миколи Галушка, який брутально вилаявся на поліціянта порушивши ПДР. Інший “Слуга”, Олександр Юрченко, потрапив у ДТП в центрі Львова, перебуваючи за свіченнями очевидців у стані наркотичного сп’яніння, проте згодом його виправдав суд.

Вже “екс-слуга” Євгеній Шевченко відзначився своїми заявами на підтримку дій самопроголошеного президента Лукашенка та схвальними відгуками про Путіна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ