Сербська авіакомпанія Air Serbia підтримала всесвітні санкції та скасувала рейси до рф. Причиною став напад росії на Україну.

Відповідну інформацію повідомив Центр транспортних стратегій (ЦТС).

Відомо, що раніше влада Сербії вдвічі скоротила рейси до рф, через введення санкції Заходу проти росії.

«Кількома днями раніше президент Сербії заявляв, що Air Serbia на тлі західних санкцій щодо Росії та тиску з боку Європейського співтовариства вдвічі скоротить кількість рейсів у РФ - з 15 до 7 на тиждень», - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що Сербія була єдиною країною в Європі яка не закрила повітряний простір для російських літаків. Крім того, вона навіть збільшила кількість авіарейсів до країни-агресора.

«Сербія - єдина в Європі, у якій відкрите небо стосовно Росії. Заробляти гроші на крові - це не те, що гідно країни - кандидата в ЄС», - йдеться у повідомленні ЦТС.

Така поведінка влади Сербії обурила її громадян. Так, компанію Air Serbia звинуватили в проведенні несправедливої політики збагачення на тлі страждань мільйонів українських громадян.

Таким чином, станом на зараз на сайті Air Serbia неможливо придбати квиток на зазначеному напрямку.

Нагадуємо, влада США закриває свій повітряний простір для російських авіакомпаній через вторгнення рф на територію України.

ІА "Вголос": НОВИНИ