Водій маршрутного автобуса, який минулого року на пішохідному переході на проспекті Свободи у Львові збив двох жінок, не сидітиме у в’язниці.

Такий вирок вчора, 27 липня, ухвалив Галицький районний суд.

Як повідомили «Вголосу» у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, чоловікові присудили п’ять років позбавлення волі з іспитовою  відстрочкою на три роки. А також його позбавили права керувати транспортним засобом терміном на три роки.

«Суд зважив на те, що засуджений щиро кається, визнає вину, сприяв досудовому розслідуванню та примирився з потерпілими», - кажуть в прокуратурі.

Потерпілі на початках подавали позов, в якому просили 500 тисяч гривень компенсації матеріальної шкоди. Але на вчора вони відмовилися від цього. А також просили розглядати справу без них, оскільки у них нема претензій до обвинуваченого.

Наразі водій перебуває вдома під нічним домашнім арештом аж допоки вирок суду не набуде чинності.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», Віктор Шипашинов, водій маршрутки №138 (с. Лапаївка –  вул. Вашингтона) марки «БАЗ», повертаючи з вулиці Дорошенка на проспект Свободи, наїхав  на двох львів’янок віком 48 та 67 років, які по переході перетинали дорогу. На відео, яке оприлюднила того ж дня поліція, видно, що водій спочатку пригальмував, а далі просто поїхав з місця ДТП.  Від удару старшу жінку відкинуло на проїзну частину дороги. Вона отримала травми, але вижила. Тіло другої жінки виявили за сім кілометрів від місця аварії – на кінцевій зупинці  автобуса на вулиці Джорджа Вашингтона.  “Маршрутка” протягнула жінку, яка зачепилася за кузов, з місця ДТП.

Водія затримали аж на кінцевій зупинці автобуса. І до моменту, поки з-під маршрутки не випало тіло людини, він навіть не знав про свій злочин.

Загибла Ольга Дуплеца була монахинею Катедрального собору Внебовзяття Пресвятої Діви у Львові (Латинська катедра). Вона працювала на парафіяльній кухні плебанії. Також була настоятелькою згромадження Сестер Францішканки Родина Марії. Того трагічного ранку вона разом зі сестрою Галиною йшла на месу до Катедри.

Монахиню поховали 25 листопада на Личаківському кладовищі у гробівці сестер-францисканок.

У січні обвинуваченому змінили запобіжний захід з перебування в СІЗО на домашній арешт.

ІА "Вголос": НОВИНИ