Постачання води до Трускавця припинили не через заборгованість, яка склала понад 12 млн гривень. Каменем спотикання став каналізаційний заміський колектор, який свого часу будувався саме для обслуговування каналізаційних стоків Трускавця. Проте досі його обслуговував та ремонтував «Дрогобичводоканал».

Про це під час наради у міського голови Трускавця повідомив директор ТОВ «Трускавецький водоканал» Роман Дашкович.

За його словами, два підприємства два місяці обговорювали новий договір, у якому Дрогобич вимагав від Трускавця взяти собі на баланс колектор.

«Останній проект  договору ми отримали 31 грудня о 13.15. Зрозуміло, що ми його не підписали відразу. Я, як директор Трускавецького водоканалу, не можу одноосібно вирішувати чи я маю право перебирати його у свою власність», - пояснює він.

Цікаво, що місцева влада не попередила мешканців про повне зневоднення міста. То ж трускавчани не запаслися водою. Адже на сайті ТОВ «Трускавецький водоканал» є повідомлення від 2 січня про підвищення тарифів на водопостачання та каналізацію. А ось попередження про відключення води – нема.

Водночас як повідомляє видання «Варто – Галицькі новини», зараз у Трускавці до криниць вишикувалися черги, в яких від втоми втрачають свідомість місцеві мешканці.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», від учора у помешканнях трускавчан зникла вода. А пожежники їздять набирати воду у Борислав.

Міська влада скликала засідання комісії з надзвичайних ситуацій та сесію міської ради. А обурені мешканці зібралися на віче протесту під стінами мерії.

Попри обіцянки міського голови Трускавця Андрія Кульчинського, відновити водопостачання вже сьогодні, Трускавецький водоканал розмістив оголошення з адресами куди підвозитимуть воду. То ж, вочевидь, проблему, на яку не зважали два місяці поспіль,  не вдалося розв'язати за кілька годин. 

Фото зі сторінки видання «Варто - Галицькі новини».

ІА "Вголос": НОВИНИ