Автомобілебудівний концерн Volkswagen має намір випустити 22 мільйони електромобілів за 10 років і в перспективі повністю відмовитися від викопного пального.

Про це повідомляє «Сегодня».

У виробництво електромобілів концерн планує інвестувати 44 млрд євро до кінця 2023 року. Кількість моделей на електричній тязі компанія хоче збільшити до 70 до кінця 2028 року.

Також в планах компанії – повна відмова від викопного пального. До 2050 року група компаній розраховує досягти вуглецевої нейтральності.

«Volkswagen радикально зміниться. Ми беремо на себе відповідальність щодо провідних тенденцій майбутнього, особливо в зв'язку з захистом клімату», – заявив гендиректор Volkswagen Герберт Дісс.

Восени 2018 року Volkswagen оголосив про намір інвестувати 30 млрд євро в розвиток електромобілів до 2022 року. А згодом наростив обсяг планованих капіталовкладень до 44 млрд євро до кінця 2023 року. Одним з найскладніших завдань на цей період буде збереження рентабельності на тлі високих витрат, гальмування економіки і торговельних суперечок США з Китаєм та іншими країнами.

У березні 2019 року керівництво компанії підтвердило прогноз зростання виручки на 2019 рік до 5%.

Нагадаємо, що керівнику Nissan і Renault загрожує арешт.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ