Американське посольство в Україні після обстрілу контрольного пункту в’їзду-виїзду «Гнутове» з дрона закликало Росію виконувати зобов’язання щодо дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це посольство США у Києві повідомило у Twitter.

«Минулого тижня в Парижі Росія зобов’язалася повністю дотримуватися режиму припинення вогню. Сьогодні (2 лютого – ред.) очолювані Росією сили застосували БПЛА для нападу на КПВВ »Гнутове«, піддавши небезпеці цивільне населення. Ми закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання. Не на словах, а на ділі», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок, 2 лютого, ворожі війська Російської Федерації здійснили напад на український контрольний пункт в’їзду-виїзду.

Зранку окупанти обстріляли пункт пропуску «Гнутове». Він розташований на території Донецької області.

На щастя, унаслідок нападу втрат серед особового складу немає. Український військовослужбовець дивом уникнув поранення. Особистий металевий жетон захисника України зупинив осколок гранати, який міг стати смертельним. Військовий не постраждав.

У штабі ООС наголосили, що окупанти продовжують нехтувати вимогами Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій. Ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню.

Як писав «Вголос», президент США Джо Байден офіційно схвалив розгортання додаткових військових сил США в східній Європі через загрозу російській агресії.

Також, президент країни-агресора Володимир Путін звинуватив Україну у «саботажі» мінських угод.

ІА "Вголос": НОВИНИ