Президент США Джо Байден офіційно схвалив розгортання додаткових військових сил США в східній Європі через загрозу російській агресії.

Про це повідомляє співрозмовники CNN серед американських офіційних осіб

Пишуть, що незабаром Пентагон оголосить, що війська будуть розгорнуті «найближчими днями».

За словами джерел, йдеться про розгортання приблизно 2000 військовослужбовців США у Польщі та ще кількох тисяч у південно-східних країнах НАТО, включаючи Румунію.

Відомо, що частина військ, які будуть розгорнуті незабаром, уже розміщені в Європі, тоді як інші прибудуть з тих, що знаходяться в США і вже перебувають у підвищеній бойовій готовності.

Раніше у США привели 8500 військовослужбовців у стан підвищеної готовності на випадок, якщо будуть залучені Сили реагування НАТО та швидко знадобляться військові США.

За словами офіційних осіб США, це розгортання є демонстрацією підтримки союзникам по НАТО, які відчувають загрозу через військові дії Росії біля кордонів України.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що президент Хорватії Зоран Міланович звинуватив Великобританію у «підбурюванні», заявивши, що вона розпалює конфлікт між Росією та Україною. Він закликав до угоди з російською стороною, оскільки без неї нібито не може бути стабільності в Європі.

Також, в адміністрації президента США Джозефа Байдена порівняли російського президента Володимира Путіна з лисицею в курнику після того, як він заявив про загрозу для Росії з боку України через імовірне підключення НАТО до війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ