Окупаційні війська рф обстріляли касетними снарядами житлові райони Очакова Миколаївської області.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь»

Як йдеться у повідомленні, на Херсонсько-Миколаївському напрямку ворог не полишає спроб посунути свої позиції до кордонів Херсонщини, а по Миколаївщині – наносить ракетні удари.

“Завдяки чіткому реагуванню сил ППО, ракету знищено. По Очакову було відкрито вогонь системами залпового вогню «Ураган» із забороненими міжнародними конвенціями касетними снарядами. Зафіксовано влучання в житлові квартали, жертв серед місцевого населення немає”, – зазначають військові.

Також за повідомленням Оперативного командування «Південь», загарбники, готуючись до референдуму в Херсоні, підтягують техніку і сили.

“Ворог, крім відверто брехливої агітації, планує провокативні обстріли цивільного населення з метою звинувачення Збройних Сил України і створенні негативного іміджу української влади”, – інформує командування «Південь».

Окрім того, окупанти активізовують диверсійну роботу у визволених від них місцевостях. Так, нічну спробу прориву диверсійно-розвідувальної групи в тил, наші підрозділи відбили. 

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі продовжує блокувати судноплавство. Можлива висадка десанту.

Як писав «Вголос», рашистський агресор завершив перегрупування військ для наступу в східній частині України та та збільшив у 1,5 рази вильоти авіації.

Читайте також:

У Харкові снаряди впали на дитячих майданчиках. Є загиблі

В Генічеську окупанти встановлюють пам'ятник Леніну (фото)

З'явились фото і відео підбитого ворожого крейсера «москва» в Чорному морі

ІА "Вголос": НОВИНИ