Коротка оперативна інформація від Генштабу про стан справ на фронтах.

▪️ Ворог не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Успіху не має. 

▪️ З метою сковування дій ЗСУ противник намагається здійснювати блокування населених пунктів на північ від столиці.

▪️ Разом з тим ворог продовжує знищувати цивільну інфраструктуру у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та інших областях, де не ведуться активні бойові дії.

▪️ На Волинському напрямку РФ продовжує використовувати територію та інфраструктуру Білорусі для завдання ударів по території України та для логістичного забезпечення. Зберігається ймовірність участі окремих підрозділів Білорусі у бойових діях на боці РФ.

▪️ На Поліському напрямку ворог здійснював спроби оволодіти раніше зайнятими рубежами, що були втрачені внаслідок успішних дій підрозділів ЗСУ. Успіху на зазначеному напрямку не має, зазнає втрат. Намагається здійснити перегрупування військ та налагодити логістичне забезпечення.

▪️ На Сіверському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив, продовжує підготовку для відновлення наступу з метою подальшого блокування Києва з північно-східного напрямку. Здійснює хаотичні обстріли позицій підрозділів ЗСУ, намагається вести розвідку.

▪️ На Слобожанському напрямку окупанти намагалися провести наступальні дії з району міста Ізюм, успіху не мали. Роблять спроби закріпитися на зайнятих рубежах та вдосконалити систему матеріально-технічного забезпечення.

▪️ На Донецькому і Таврійському напрямках ворог проводив наступальні дії. Мав частковий успіх у районі Рубіжного. На Попаснянському та Волноваському напрямках провів невдалі штурмові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьк та Мар’їнка. Зазнав втрат. Проводить перегрупування військ, здійснює поповнення запасів. На Маріупольському напрямку продовжує штурм міста.

▪️ На Запорізькому напрямку активних наступальних дій окупанти не проводили.

▪️ На Південнобузькому напрямку противник проводив розвідку, здійснював інженерне обладнання займаних позицій. Намагався проводити наступальні дії на Криворізькому напрямку, взяв під контроль н.п. Мала Шестірня, проте загального успіху не мав, закріплюється на займаних позиціях.

▪️ На Таврійському напрямку ворог продовжував нарощування системи матеріально-технічного забезпечення угруповання військ. На аеродромі Джанкой розгорнуто збірний пункт пошкодженої техніки.

Також інформує «Українська правда», що противник поширює дезінформацію усіма доступними каналами комунікацій як на населення тимчасово окупованих територій, так і на власне населення.

Читайте також: 

Ворог продовжує спроби атакувати Київ, - Кличко

ІА "Вголос": НОВИНИ