На тлі підготовки референдуму щодо поправок до Конституції самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко змінив голову Центральної виборчої комісії Білорусі.

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

Як відомо, самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко призначив очільника компартії республіки головою ЦВК, замінивши його давню соратницю Лідію Єрмошину. Вона займалася організацією всіх президентських виборів за Лукашенка.

Єрмошина була попереднім головою Центральної комісії з виборів та референдуму Білорусі протягом 25 років. Вона очолила структуру після звільнення Віктора Гончара, який згодом зник разом із бізнесменом Анатолієм Красовським.

Також, Єрмошина як керівниця ЦВК провела в Білорусі два референдуми, які розширили повноваження Лукашенка (зокрема, він здобув можливість балотуватися на пост президента необмежену кількість разів) та п'ять президентських виборів.

Довідково:

Ігор Карпенко – лідер проурядової Комуністичної партії. До цього призначення він обіймав посаду міністра освіти.

Народився 1964 року в місті Новокузнецьк Кемеровської області Росії. Закінчив Мінський державний педагогічний інститут ім. Максима Горького за спеціальністю «Історія, суспільствознавство та англійська мова», а також Академію управління при президентові за спеціальністю «міжнародні відносини».

Як писав «Вголос», згідно з результатами опитування, Білорусь українці здебільшого вважать ворожою країною щодо України.

Додамо, що в Раді безпеки Білорусі звинуватили Україну у «недружніх відносинах» через нібито зосередження військ на українсько-білоруському кордоні та пригрозили Києву можливим «локальним конфліктом».

ІА "Вголос": НОВИНИ