Контррозвідка СБУ проводить системну роботу щодо запобігання та нейтралізації загроз гібридної агресії РФ проти України. З 2014 року в різних регіонах нашої країни нейтралізовано понад 30 ворожих агентурних мереж. Більше ніж 180 зловмисників засуджено за державну зраду та шпигунство.

Як повідомляє пресслужба СБУ, також викрито понад 20 кадрових співробітників російської розвідки, які працювали в Україні під прикриттям посад дипломатів РФ. За матеріалами СБУ, їх оголошено persona non grata.

За цей період українські контррозвідники знешкодили понад 300 ворожих диверсійно-розвідувальних груп. 26 зловмисників затримано на спробі підриву об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі оборонного значення.

Більше ніж 250 бойовиків суд покарав до різних термінів ув’язнення за злочини проти державної безпеки України. Серед них – ватажки та учасники незаконних збройних формувань і терористичних угруповань так званих «Л/ДНР».

У ході масштабної спецоперації СБУ нейтралізувала агентурну мережу ФСБ РФ. Зловмисники діяли на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей.

Ворожі агенти займалися підготовкою до вчинення диверсій. Серед об’єктів посягань – бойові літаки на одному з аеродромів Збройних Сил України.

У зловмисників вилучено майже 3 кг тротилу з електродетонаторами та реактивні протитанкові гранати.

За викритими фактами гібридної агресії РФ контррозвідка СБУ проводить комплексні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Нагадаємо, як писав «Вголос», 23 грудня СБУ оголосила підозру керівнику російської військової компанії «Вагнер», який командував бойовими діями проти сил АТО під Дебальцевим.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ