Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт про внесення змін до закону про мобілізацію щодо бронювання військовозобов’язаних.

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram. 

Законопроєктом пропонується уточнити категорії військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час.

  • передбачити, що особи, заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями, у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою;
  • встановити, що порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час визначаються Кабміном. 

Як уточнив народний депутат від фракції «Голос», перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк, у законопроєкті також були враховані дві новації, які просив бізнес для організації прозорої процедури бронювання.

Зазначимо, що після окупації села Перемога, чоловік перейшов на бік ворога та повідомив російським загарбникам про п'ятьох односельчан з місцевої самооборони.

ІА "Вголос": НОВИНИ