Під час бомбардувань передмістя Києва, на Вінничині прихистили 6 коней, ще 13 згоріли живцем після влучання снаряда в стайню.

У стайню “Horse Time”, що за 20 кілометрів від Києва влучив російський снаряд.

6 коней вижили, ще 13 згоріли живцем після влучання снаряда в стайню. До себе їх тимчасово забрала вінничанка Яна Віднічук. Невтішна і трагічна розповідь на сайті «Суспільного».

До стайні, де колись були коні, вінничанка їздила навчатися та переймати досвід. Про те, що доведеться рятувати від смерті тварин навіть не могла уявити.

“Мені зателефонували і сказали, що стайні немає. Вона згоріла. Я цих коней знала. Для мене це було дуже боляче", — розповідає Яна Віднічук.

Тварин, яким вдалось врятуватися випустили і вони прибігли до ферми у сусідньому селі. Зараз вони перебувають під опікою Яни на Вінничині. Нині у неї додатково мешкає 6 коней переселенців: норовиста Боня, Зефір, Жека, Роккі, Грішка та Джо.

“Коштів взагалі немає. Ми своїх коней годували за рахунок прогулянок. Останніх пів року нема нікого. Ми сподіваємось, що відгукнуться люди, які зможуть допомогти сіном”, — говорить Яна.

Коней прихистили тимчасово. Після перемоги тварини повернуться на Київщину, до своїх господарів, каже Яна. Ось тільки для цього потрібно буде відбудувати стайні. Російські снаряди знищили і тварин, і приміщення стайні і квартиру власників.

 

«Вголос» вже писав про тварин, які страждають від війни, тільки вони не можуть поскаржитись.

Про інших тварин війни, читайте на сайті ІА «Вголос», зокрема:

ІА "Вголос": НОВИНИ