У п’ятницю, 8 березня, у Львові перед міською радою пройшла акція, присвячена Міжнародному дню прав жінок та миру. Про це повідомляє кореспондент ІА «Вголос».

«Зараз 2019 рік, можна ходити як хочеш… Я сама бісексуалка, і дуже багато хто дивиться на нас, людей із нетрадиційною орієнтацією, косо. Я до цього спокійно ставлюся, бо ще ніхто руки на мене не піднімав, але насильство присутнє», — розповіла Марта, учасниця акції.

Підтримати жінок вийшов й Денис Ковалевський, котрий одягнув костюм чоловічого статевого органу. Хлопець розповів, що зробив це, аби висловити солідарність.

«Я прийшов підтримати жінок у боротьбі за їхні права в суспільстві. Прийшов із солідарності та якоїсь такої чоловічої сторони відсвяткувати цей день. Жінки стоять і я теж хочу постояти. Вихідний ж дали не тільки, щоб горілочки випити… Я сьогодні в образі чоловічої частини суспільства — фалоса. Чому б і ні?», — сказав хлопець.

Також учасники акції вимагали в кандидатів у Президенти України збільшити кількість жінок у політиці та переглянути їхні права.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=xZhDbfK0HB4&feature=share&fbclid=IwAR3Ezm1Gyt86nmW1CPIK8GzO5b4IhFj0Wr_b6oMM_SkXKwjiLMRFWLmAFNA[/embed]

ІА "Вголос": НОВИНИ