Основні роботи на вулиці вже завершено. Втім облаштування благоустрою, тротуарів та громадського хабу на повороті вул. Чупринки - вул. Бандери у Львові ще деякий час триватиме.

У суботу, 18 грудня, з 15:00 у Львові відкриють для проїзду транспорту вул. Степана Бандери. 

Про це повідомив міський голова Львова під час брифінгу щодо відкриття вул. Бандери для руху транспорту. 

«Завтра, після 15:00, ми відкриваємо проїзд для автомобільного транспорту. В неділю з обіду ми спробуємо відновити рух трамваю. І поступово входимо в нормальний ритм життя. З наступного тижня будемо звертати увагу на паркування, тому що є 66 місць для паркування і ніхто нікому не дозволить паркуватись на хідниках» - каже Андрій Садовий.

Як повідомив директор ЛКП «Львівавтодор», основний обсяг роботи на вул. С. Бандери завершено, У межах реконструкції вулиці ще мають облаштувати підпірну стінку та транспортний хаб на перетині вулиць С. Бандери та Генерала Чупринки. Також залишається завершити благоустрій території, зокрема, тут мають висадити близько 80 дерев. Ремонтні роботи виконувала підрядна організація ТЗОВ «Онур». Загальна вартість реконструкції, згідно з договором підряду, 209,5 млн грн.

«Нагадаю, що ділянка від вулиці Городоцької до вулиці Федьковича стала пішохідною зоною, тут зможуть проїжджати лише трамваї», – розповідає Микола Власюк

Також на вулиці Степана Бандери сьогодні та завтра проводитимуть обкатки трамвайних колій та тролейбусних мереж. Відтак, водіїв просять не паркувати тут та на трамвайних коліях прилеглих вулиць автомобілі. Порушників штрафуватимуть та евакуйовуватимуть їх транспорт.

Нагадаємо, довгоочікувана реконструкція вулиці Бандери розпочалась у вересні  минулого року, перед місцевими виборами. Вартість ремонту складає 209,5 млн грн без врахування розробки проєктної документації. За умовами тендеру, роботи мали б бути виконані до 30 червня 2021-го року.

Андрій Садовий обіцяв 6 грудня 2019-го року, що ремонт вулиці планують зробити до кінця 2020-го року. Втім, безпосередньо реконструкція вулиці розпочалася лише 28 вересня 2020-го року. Щодо закінчення робіт, то спочатку Андрій Садовий вже назвав - кінець серпня поточного року, а потім переніс “дедлайн” на кінець року. 

ІА "Вголос": НОВИНИ