У п’ятницю, 13 серпня, ворожі війська Російської Федерації продовжили порушувати «режим тиші» на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це інформує пресслужба оперативно-тактичного угрупування «Північ» на сторінці в соціальних мережах.

Російські найманці відкрили вогонь по позиціях Збройних сил України з мінометів 82-го і 120-го калібру та артилерійських систем.

Унаслідок нападу поранення отримали два захисники нашої держави. Пораненим військовослужбовцям надали необхідну допомогу та ушпиталили. Стан одного із бійців – середньої тяжкості, а іншого – задовільний.

Щоб припинити обстріли з боку бойовиків українські військові були змушені відкрити вогонь у відповідь. Україна звернулася до представників ОБСЄ та повідомила про нові порушення з боку окупантів.

У штабі Операції об’єднаних сил додали, що також на Донбасі виконують роботу працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Сьогодні сапери обстежили 11 гектарів території та знищили 119 вибухонебезпечних предметів. Ситуація в Луганській та Донецькій областях перебуває під контролем України.

Нагадаємо, очільниця уряду ФРН Ангела Меркель прибуде до Києва 22-го серпня для переговорів з президентом Зеленським. Сьогодні стало відомо, що за 2 дні до цього Ангела Меркель проведе переговори з російським президентом.

ІА "Вголос": НОВИНИ