Американський дуб нічим не поступається французькому, незважаючи на суттєву різницю у вартості цих матеріалів при виробництві бочок для витримки.

До такого висновку прийшли експерти під час майстер-класу The Building Blocks of Rioja, організованого в Лондоні авторитетним виданням the drinks business.

Вони довели, що французькі бочки не завжди дають найкращий результат, як вважалося раніше.

Після дегустації вина 50 провідних експертів висловилися з приводу смаку: уподобання розділилися майже порівну, з невеликою перевагою французького дуба, який, на думку М.Калеха, приносить більше аромату на противагу «американцеві» з великим впливом таніну.

Одна така змішана бочка коштує близько 480 євро, що на 15% дорожче бочок з американського дуба, але на 20% дешевше, ніж з французького.

Джерело: АПК-Інформ

ІА "Вголос": НОВИНИ