Від початку війни в Україні російськими окупантами уже знищено понад 4500 житлових будинків, близько 100 промислових підприємств, 400 освітніх закладів та 150 закладів охорони здоров’я.

Про це розповів Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов в онлайн етері. 

«Сьогодні безумовно ворогом здійснюються спроби знищити українську матеріально-технічну інфраструктуру. Також в першу чергу страждає і цивільна інфраструктура», - говорить Міністр. 

Він говорив також про рівень руйнувань внаслідок російської агресії та про невідкладні антикризові заходи українського уряду. 

«Ми вже спростили процедури щодо імпорту будівельної продукції, необхідної для відновлення зруйнованої інфраструктури. Фактично робимо іншу дерегуляцію в цьому напрямі, але для того, щоб починати фізичні роботи з точки зору відбудови, нам потрібно, в першу чергу, розмінування територій, очищення об’єктів, які піддавалися руйнуванням. Після цього ми маємо провести професійно-технічне обстеження цих об’єктів, експертне обстеження», — сказав в ефірі Чернишов.

Водночас міністр запевнив, що український уряд вже працює над планом відбудови країни та додав, що для відновлення українських міст залучатимуть провідних українських та міжнародних фахівців.

 

Читайте на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ