Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів закулісні деталі зустрічі з міністром закордонних справ росії сергієм лавровим, що відбувалася у Туреччині 10 березня. 

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в інтерв’ю УП.

Міністр закордонних справ пояснив, що в організації зустрічі з лавровим допомагала Туреччина. 

«Ми не мали якихось завищених очікувань від цієї зустрічі. Єдине, що заздалегідь попросив турецьких колег: організуйте протокольно таким чином, щоб на початку не було жодних рукостискань, вітань і цих всіх історій», - сказав міністр.

У ході розмови Кулеба пропонував лаврову вирішити питання гуманітарних коридорів з Маріуполем. 

"Був один момент коли я просто йому (лаврову – ред.) сказав, що давай прямо зараз зробимо всі необхідні дзвінки для того, щоб вирішити всі гуманітарні коридори з Маріуполем. 

Він каже: «ні, не будемо цього робити». Я зрозумів, що ми нічого не доб’ємося, що лавров не готовий на цій зустрічі ухвалювати будь-які рішення", - зазначив глава МЗС.

Кулеба і далі готовий зустрітися з лавровим, якщо він буде готовий розмовляти предметно, а не озвучуватиме наративи російської пропаганди. 

"У мене була зустріч з Чавушоглу.  Він напередодні був у москві й сказав, що бачить потенціал для продовження цих зустрічей. Я сказав, що з лавровим я готовий зустрічатися. 

Головне, щоб він приїжджав на ці зустрічі шукати рішення, а не просто говорити та повторювати класичні наративи російської пропаганди", - додав Кулеба.

Нагадаємо, глава МЗС росії сергій лавров заявив, що москва не допустить передачі Україні від інших країн систем протиповітряної оборони С-300 для захисту від російських авіаударів.

Також, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав три аргументи, які роблять позицію України в переговорах з Росією через війну сильнішою.

ІА "Вголос": НОВИНИ