Російський президент під час розмвои з Джо Байденом висловив «засмучення» американському колезі щодо слів «Путін - вбивця».

Таку інформацію опублікувало видання ABC з посиланням на книгу Peril («Ризик»), авторами якої є журналісти The Washington Post Боб Вудворт і Роберт Коста.

За даними журналістів, розмова відбулась ще 13 квітня. Тоді лідери країн спілкувались телефоном, і саме під час цієї розмови Путін заявив американському лідерові, що «засмучений» його словами. 

 «Я засмучений, що ви назвали мене вбивцею», - наводить видання пряму мова президента країни-агресора. 

Водночас, як стверджують журналісти, Джо Байден одразу ж відповів на закид Путіна. Президент США пояснив, що його відповідь «не була чимось навмисним».

«Мені поставили запитання. Я дав відповідь. Інтерв'ю було присвячено зовсім іншій темі», - цитують Байдена журналісти. 

Нагадаємо, на початку березня президент США Джо Байден в ході спілкування з ведучим ABC News Джорджем Стефанопулосом зробив низку жорстких заяв щодо президента Росії Володимира Путіна. Журналіст зокрема запитав президента США, чи вважає він Путіна «вбивцею». Байден відповів: «Так!»

Книга двох відомих журналістів була отримана компанією ABC News напередодні її релізу 21 вересня. Вона описує президентські вибори 2020 року та хаос останніх місяців адміністрації Трампа - до та після заворушень на Капітолії 6 січня - на основі понад 200 інтерв’ю. з очевидцями та учасниками.

«Ризик» також описує перші кілька місяців президентства Байдена. Зокрема, детально описуються зусилля його адміністрації у відповідь на пандемію коронавірусу, співпраця з Конгресом та внутрішні обговорення щодо виходу США з Афганістану.

ІА "Вголос": НОВИНИ