Попори те, що пандемія COVID-19 набирає все дужчих обертів, все частішими стають випадки появи підроблених сертифікатів про вакцинацію або ж ПЛР-тестів. Про черговий інцидент стало відомо на Львівщині. Там зловмисники були не надто обережними, і використали для підробного тесту печатку установи, якої насправді не існує.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила  керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко. Вона оприлюднила фото з результатми ПЛР-тестування, яке ніби то зроила очолювана нею установа. 

"Для тих, хто побачить такий результат ПЛР на коронавірус повідомляю - це ПІДРОБКА! Замість Львівський обласний лабораторний центр з липня існує Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Печатка, яка ніколи не існувала в стінах Центру. БУДЬТЕ ПИЛЬНІ, КОЛИ ПЕРЕВІРЯЄТЕ РЕЗУЛЬТАТИ ПЛР НА КОРОНАВІРУС!", - пише епідеміологиня. 

Зауважимо, що це не перший подібний випадок на Львівщині. Так, у вересні  на території Львівської області викрили злочинну схему із виготовлення підроблених сертифікатів про COVID-вакцинацію. А нещодавно сам міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив про кримінальні провадження проти медиків, яких підозрюють у видачі підробних свідоцтв про щеплення. 

Нагадаємо, як писав «Вголос», станом на 15 жовтня на Львівщині вакцину від COVID-19 отримав майже кожен п'ятий мешканець. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ