Блогерська вечірка у День пам’яті голодоморів віддзеркалює настрої в країні, де сам президент глузував з найбільшої трагедії людства.

Про це у прямому ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявив депутат Львівської міської ради від партії ВО «Свобода» Любомир Мельничук. 

Любомир Мельничук прокоментував наслідки «голодної туси» блогерів у Львові у День вшанування пам’яті голодоморів. Зокрема, він заявив, що для уникнення таких ситуацій, держава має встановлювати так звані «червоні лінії», а не домовлятися.

«Бо якщо ми почнемо домовлятися, наприклад, зі злочинцем, то він почне вважати себе правим в тій чи іншій ситуації. Це держава, суспільство, має встановити, що в Україні є злочинцем, що є адміністративним порушенням, а що взагалі не є злочином. Бо ви можете собі уявити ситуацію, коли в Ізраїлі влаштовуються подібні вечірки у день, коли відзначають жертв голокосту, або ж говорять, що його взагалі не було? А от в Україні, яка тотально постараждала від голодомору, у нас до моралі апелюють! Вибачте, але у нас немає часу апелювати до моралі!!», – наголосив Мельничук. 

Водночас він додав, що для нього зовсім не є дивним те, що українці сьогодні мають запит на таких «блогерів», адже майже два роки тому президентом був обраний такий же блогер.

«Коли ми говоримо про суспільство споживачів, про блогерів, давайте згадаємо, кого українці президентом обрали! А хто у нас у Верховній Раді сидить? А це і є наслідок кинутого бюлетеня за ту чи іншу партію. Бо все має свою причину і наслідок! А українці обрали людину президентом, яка говорила «сеньйор Голодомор», знущаючись над голодомором! То якої реакції ви хотіли?!», – акцентував гість програми.

Підсумовуючи, Мельничук порадив чинній владі, якщо вона хоче втриматись у кріслі, дослухатися до позиції Львова і прийняти законопроєкт, який пропонує більшість українського суспільства щодо запровадження Дня тиші у День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій, а також встановити відповідальність за заперечення голодомору.

Нагадаємо,  3 грудня, у Львівській мерії на прийомі у першого заступника міського голови Андрія Москаленка помер 75-річний директор львівського Будинку вчених Роман Славітич. Подробиці про його смерть читайте у матеріалі  ІА «Вголос». 

Як повідомляв «Вголос» раніше, у Львові блогери влаштували гучну вечірку в день пам’яті жертв Голодомору Подія відбулася у львівському Будинку вчених, який належить обласній федерації Профспілок. Напис «блогерська голодна туса», яку додав у своєму інстаграмі ведучий свята Володимир Остапчук, викликала особливо велику хвилю нерозуміння серед українців. 

Детальніше про ситуацію та позицію учасників скандальної вечірки читайте у розширеному матеріалі редакції "Вголос". 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ