У випадку, якщо кандидати у президенти України Володимир зеленський та Петро Порошенко не з'являться на дебати 19 квітня в студію «Суспільного», то їх замінять на щось нейтральне.

Про це на спільному брифінгу ЦВК і Національної телерадіокомпанії розповів голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

«Вся робота буде зроблена, вона вже є в кошторисі, з цим уже нічого не зробиш. В той час буде готова студія, модератор», - уточнив Аласанія.

«На екрані, якщо жоден з кандидатів не з’явиться, у нас буде напоготові будь-що нейтрального характеру, наприклад, маленьке звірятко буде загортати своїми ручками що-небуть, а в той час буде бігучий рядок: Перепрошую, кандидат … не з’явився на дебати», - пояснив Аласанія, що буде в ефірі «Суспільного» 19 квітня  починаючи з 20 години.

Аласанія не виключає того, що офіційні дебати можуть збігатися у часі з ток-шоу, яке можуть провести кандидати на НСК «Олімпійський».

Голова правління НСТУ додав, що говорити про чіткі домовленості наразі неможливо, тому що штаби кандидатів між собою «грають».

Аласанія також додав, що штаб Зеленського пропонував провести дебати на «Олімпійському», а потім приїхати в студію «Суспільного», однак, за словами голови правління НСТУ,  це неможливо, оскільки зустріч на стадіоні запланована на 19 годину, а дебати в студії на 20 годину.

Додамо, що дебати повинні відбуватися в студії Суспільного з його модератором.

ІА "Вголос": НОВИНИ