Експрем'єр Яценюк подав до суду на блогера Шнайдера задля захисту честі і гідності.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Деснянський районний суд Києва відкрив провадження за позовом експрем'єр-міністра України, лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка до блогера Михайла Шнайдера про захист честі, гідності та ділової репутації.

Зазначимо, що раніше блогер у Facebook написав: «Це свіжі фото знаменитої »Стіни Яценюка«. Тієї самої стіни, на спорудження якої вже виділили понад мільярди гривень. Стовпи і зовсім небагато колючого дроту. Правда вражає, друзі?».

Сказано, що на російсько-український держкордон виділено кошти з Держбюджету. 13 червня 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про передачу в Дарницький районний суд Києва для розгляду по суті обвинувального акта у справі про розтрату державних коштів, виділених на реалізацію проєкту «Стіна» на українсько-російському кордоні, що завдало збитків державі на 16 млн 688 тис. 496,31 грн.

Звинувачення пред'явлені 8 особам: трьом посадовцям Держприкордонслужби України, трьом директорам фірм-підрядників і двом посередникам.

Яценюк, зі свого боку, висловився за завершення реалізації проєкту «Стіна», а «якщо хтось щось вкрав», нехай відповість за законом.

«Стіну» повинні добудувати. Якщо хтось щось вкрав, хай сяде. Якщо там ніхто нічого не вкрав і правоохоронні органи почали цю історію як політичну, нехай відповідають за політичну діяльність«, - сказав Яценюк».

Як писав «Вголос», справу щодо «стіни Яценюка» передали у суд.

ІА "Вголос": НОВИНИ