Формула української перемоги – це сила. Сила – це потужні війська, розвинена економіка, надійні міжнародні союзники і спільна національна ідея із прагненням перемоги.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав заступник голови Верховної Ради України 7 скликання, ветеран російсько-української війни Руслан Кошулинський.

“Армії, яка воює, потрібні 2 найважливіші речі: віра (бойовий дух) і гроші. Бойовий дух – це те, що китайський мислитель Сунь Цзи називав “Шляхом”. “Шлях” — це моральна єдність правителя і народу, командування і війська. “Перемагають там, – читаємо в його трактаті “Мистецтво війни”, – де вищі та нижчі мають одні й ті ж бажання”. Досягнути такої єдності прагнень і помислів — це і є найперше завдання лідера і всього керівництва держави, яка воює”, – зазначає Кошулинський.

Що ж до грошей, каже політик, то на війну їх найперше повинні віддавати ті, хто на війні заробляє – олігархи:

“Беремо декларації олігархів за останній рік. Заробив від 500 тисяч до 1 мільйона – віддаєш 10% від заробітку на армію, заробив від 1 млн до 10 млн – віддаєш 15%, заробив від 10 до 100 млн – віддаєш 20%, заробив понад 100 млн – віддаєш 25%. От вам і гроші. Величезні. А необхідний законопроект “Свобода” давно зареєструвала у Верховній Раді, голосувати можна уже”.

Разом з тим, продовжує Руслан Кошулинський, для наповнення економіки України необхідно ухвалити низку антиолігархічних законів, запропонованих його політичною силою: про повернення коштів із офшорів, заборону на вивезення грошей в офшори, заборону приватизації стратегічних підприємств, заборону продажу земель сільськогосподарського призначення, заборону монополій та олігополій.

“За даними Академії наук України, – пояснює Кошулинський, – олігархи вивели до офшорів вже 154 млрд доларів США. Тож ухвалення лише одного законопроекту про повернення ціх грошей додасть українському бюджетові десятки мільярдів. Суть законопроекту така. Даємо олігархам три місяці: або повертають гроші з офшорів до України (половину – відразу в бюджет, половину – перевіряємо і залишаємо на їхній бізнес в Україні), або конфісковуємо їхнє майно в Україні на суму, яку вони вивели до офшорів”.

Наповнивши економіку, продовжує політик, владі потрібно продовжити побудову боєздатної національної армії, спроможної протистояти агресору, створити загони територіальної оборони в усіх районах країни та на їхній основі сформувати Народний резерв Збройних Сил. Провести  люстрацію, переатестацію та перевірку на детекторі брехні військового командування та керівництва силових структур. А ще – запровадити воєнний стан на території Донеччини, Луганщини та решти прифронтових областей, де є загроза військової агресії.

“Якби воєнний стан було запроваджено на Донеччині та Луганщині ще в 2014 році, як того вимагала “Свобода”, катастрофи малайзійського боїнга МН-17 просто не сталося б. Адже над тією територією діяла б заборона на польоти цивільних літаків. 298 людей сьогодні були б живими, а Нідерланди не мали би тепер підстави відкривати розслідування для пошуку провини України у цій трагедії”, – зазначає Руслан Кошулинський.

Також, відповідно до плану Кошулинського, Україні необхідно встановити повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, розірвати дипломатичні стосунки і всі міжнародні договори з РФ, не відновлювати їх до повної деокупації всіх територій України. Також потрібно притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Україну, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.

“Україна мусить відмовитися від Мінських угод і “формули Штайнмаєра”, адже закон про особливий статус Донбасу, який вони передбачають, обіцяє Україні повну капітуляцію перед РФ і продовження війни на покоління. Здійснити це можна, адже Мінські угоди не є міжнародним договором і не мають ніякої юридичної сили. На них немає підпису президента України й вони не ратифіковані Верховною Радою України. Це лише політичні домовленості, виконання яких залежить від доброї волі держав. Московія свою “добру волю” засвідчила першого ж дня після їхнього підписання”, – каже Руслан Кошулинський.

Відтак політик пропонує укладати двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.

Що ж до виборів на окупованих територіях, Кошулинський каже, що проводити їх можна буде тільки після повної деокупації, завершення адмреформи та повної перепаспортизації всього населення. Після перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.

Більше про варіанти закінчення війни із РФ без «мирних планів» Порошенка-Зеленського читайте у статті: Як закінчити війну без капітуляції

ІА "Вголос": НОВИНИ