Фракція партії «Європейська солідарність» у Львівській міській раді закликає скорегувати ухвалений напередодні бюджет Львова на 2021 рік, щоби скоротити зайві видатки та дофінансувати нагальні соціальні і медичні потреби.

Про це йдеться у відповідній заяві фракції.

Заява фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді

25 жовтня цього року львів’яни обрали новий склад Львівської міської ради. Новобрані депутати приступили до своїх обов‘язків в непростий як для міста, так і для країни час. Більшість політичних сил, які пройшли до міської ради, декларували необхідність кардинальних змін як в стратегії розвитку Львова, так і в підходах до управління містом.

Враховуючи економічні проблеми в Україні пов’язані як із політикою центрального уряду, так і через об’єктивні чинники, зокрема пандемію коронавірусу, очевидно, що потрібно значною мірою скорегувати наявний в міста фінансовий та економічний потенціал. Ключовими напрямками роботи міської влади має бути подолання економічних проблем, підтримка бізнесу і підприємців, інвестиції в медицину і підтримка медичних працівників.

29 грудня Львівська міська рада прийняла головний фінансовий документ міста – бюджет Львівської ОТГ. Депутати усіх фракцій погодились з тим, що бюджет на наступний рік має бути соціальним та спрямованим на боротьбу з коронавірусом. Однак, для того щоб допомогти медикам та незахищеним верствам населення потрібно кардинально переглянути ті видатки, які на сьогодні не є актуальними, але водночас забирають в міста значні ресурси.

Перш за все це стосується зарплат чиновників. Під час війни та економічної кризи Львів не може платити 600-800% премій вищому керівництву, і тому при прийнятті бюджету було встановлено максимальну преміальну межу в розмірі 200% від окладу.

У січні профільними комісіями буде переглянута робота всіх програм міста. Оскільки серед багатьох потрібних і важливих програм, як наприклад щодо підтримки україномовного книговидання, є й такі програми та інституції роботу яких не можуть пояснити самі чиновники.

Буде переглянута робота Муніципальної варти, оскільки ні депутатам, ні мешканцям міста не є до кінця зрозумілим, які функції виконують 290 працівників цього підприємства на утримання якого цього року було витрачено 44 млн. грн. Зокрема 15 осіб ЛКП працюють в відділі переміщення транспортних засобів, при тому що на балансі міста немає евакуаторів.

Великі питання є щодо вивезення твердих побутових відходів, які знаходять по всій країні, а місто за це додатково доплачує.

Вимога львів'ян – це фінансувати реальні потреби міста. І кошти зекономлені на чиновниках та «мертвих душах» підуть на соціальні та медичні потреби.

Нагадаємо, 29 грудня під час сесії Львівської міської ради депутати ЛМР проголосували за бюджет Львова. Тоді обранці домовилися, що бюджет та різні його моменти будуть переглянуті детальніше після Нового року. Таке рішення було прийняте, аби уникнути скорочень фінансування важливих програм. До слова, депутати міськради не підуть на канікули, аби встигнути внести правки у бюджет.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ