Представник Офісу президента у Раді зі свободи слова та захисту журналістів Максим Кречетов пояснив, чому російські ЗМІ першими дали інформацію про підписання «формули Штайнмаєра».
Про це повідомляє Укрінформ.
Кречетов розповів, що Росія вдалася до таких дій через те, що «росіянам так було вигідно».

«Є така домовленість в Мінську, що жодна зі сторін не повідомляє нічого до тих пір, поки не відбудеться брифінг Сайдіка. Україна, як країна, яка взяла на себе певні зобов'язання, і як відповідальні переговорники ми зобов'язалися не видавати жодну інформацію до тих пір, поки не відбудеться брифінг Сайдіка», - зазначив представник ОП.

За його словами, інформація про нібито підписання «формули Штайнмаєра», причому в некоректному формулюванні, з'явилася відразу, щойно закінчилися переговори. Таким чином, переконаний Кречетов, Росія порушила взяті на себе зобов'язання і домовленості, які були в Мінську.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський зустрівся з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у рамках робочого візиту до Японії.

Нагадаємо, 1 жовтня українська делегація під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську підписала “формулу Штайнмаєра”.

ІА "Вголос": НОВИНИ