З ініціативи фракції “Європейської Солідарності” Львівська обласна рада підтримала звернення Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня щодо дотримання Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

“Львівська обласна рада першою задекларувала чітку позицію повної підтримки функціонування української мови як державної !Мова є основою державності і депутати від партії Європейська Солідарність оборонятимуть її у радах всіх рівнів. Тому сподіваюся, що представники усіх політичних сил об’єднаються і висловлять свою проукраїнську позицію та сприятимуть утвердженню української мови.” – зазначив Олег Синютка.

Нагадаємо, що 16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, який Верховна Рада ухвалила 25 квітня, ще до інавгурації Володимира Зеленського.

Згідно з ним, з 16 січня 2021 року, мовою обслуговування споживачів в Україні має бути державна мова. Вся сфера обслуговування має перейти на українську мову при спілкуванні з клієнтами й відвідувачами, хіба що ті попросять звертатися до них іншою мовою.

ІА "Вголос": НОВИНИ