За сьогодні, 19 березня 2022 року, з 10 гуманітарних коридорів сьогодні спрацювало 8.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

Сьогодні, за її словами, вдалось евакуювати 6623 людини.

Донецька область:

З міста Маріуполь до міста Запоріжжя виїхали 4128 осіб, з яких 1172 дитинки. Також з міста Мангуш до Бердянська мікроавтобусом було перевезено майже 500 маріупольців, які завтра зранку зможуть виїхати на автобусах до Запоріжжя.

Київська область:

З села Бервиця до Броварів вивезено 500 людей. З міста Буча до селища Білогородка евакуювали 320 людей. З селища Богданівка до Броварів - 1000 людей. З міста Бородянка до Білої Церкви евакуація не відбулась через обстріли автобуси залишаються на маршруті та зможуть почати евакуацію людей з Бородянки завтра, з самого ранку.

Луганська область:

З Лисичанська до Бахмуту виїхало 160 людей. З міста Сєвєродонецьк до Бахмуту також 160 людей. З міста Рубіжне до Бахмуту - 45 людей. З Попасної у Бахмут - 310 людей. У ці міста також було доставлено гуманітарні вантажі продукти та медикаменти.

Херсонська область:

На пів шляху, 14 вантажівок з гуманітарною допомогою, для міст Херсонської області, були зупинені окупаційними військами. Доставка гуманітарних вантажів, на превеликий жаль, не відбулась.

«Завтра ми плануємо маршрут евакуації для населених пунктів в Київській області, продовження евакуації маріупольців до Запоріжжя та доставку гуманітарних вантажів у Харківській області. Бережімо один одного. Ми ще на один день стали ближче до перемоги. Все буде Україна!», - підсумувала пані міністр.

Нагадаємо, Маріупольська міська рада повідомляє, що російські окупаційні війська змушують жителів міста виїжджати до Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ