З понеділка, з 24 січня, старшокласники Львова, з п'ятих до одинадцятих класів, вчитимуться дистанційно.

Таке рішення має ухвалити завтра, 21 січня, комісія з ТЕБ Та НС Львова.

Про це щойно повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами з 15 січня до сьогодні в ОХМАТДИТі кількість дітей, хворих на CJVID-19 зросла з 30 відсотків до 70. Окрім того, дітей з ковідом почала приймати дитяча міська лікарня на Орлика. 

«Ця лікарня не приймала малюків з ковідом ані за будь-якої з попередніх хвиль», - зазначив він. 

Саме тому, за словами Андрія Москаленка, виконком пропонує комісії з ТЕБ та НС перевести на дистанційне навчання старшокласників Львова на два тижні. Також на дистанційне навчання підуть заклади позашкільної освіти - гуртки, спортивні секції та інші. 

Як повідомила очільниця управління охорони здоров'я Львівської міської ради Леся Кобецька, тільки за останню добу за допомогою ПЛР-тестів виявили 108 хворих учнів. Проте, на її думку, недужих на ковід дітей є більше, оскільки не всі батьки ведуть дітей на ПЛР-тестування. 

«Зараз у нас 125 класів з сорока шкіл перебуває на самоізоляції. І 8 міських шкіл переведені на дистанційне навчання», - каже вона.

За словами Лесі Кобецької, найбільше хворих серед учнів п'ятих-одинадцятих класів. Найменше - у початковій школі. Тому переводити на дистанційне навчання початкову школу зараз не будуть.

Також, як повідомляв «Вголос», ЗНО відбудеться навіть якщо буде введено червону ковідну зону. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ