Окупанти за ніч 8 серпня здійснили з території рф п’ять запусків ракет по Харківщині – попередньо, із РЗК С-300. Частина з них здетонувала раніше «пункту призначення», а одна влучила в будинок і вбила літню жінку.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Facebook. Він опублікував фото наслідків ворожої атаки.

Окупанти продовжують тероризувати мирне населення Харківщини. Після 01:00 ракета влучила в смт Печеніги Чугуївського району. На жаль, у будинку, який зазнав руйнувань після удару, загинула 72-річна жінка", – зазначив чиновник. 

За його словами, пізно ввечері 7 серпня внаслідок артилерійських обстрілів рф у кількох місцях горіла покрівля адміністративної будівлі в Київському районі Харкова. Без постраждалих.

Протягом минулої доби російські війська з артилерії обстрілювали Богодухівський, Ізюмський, Харківський, Чугуївський райони області.

Зокрема, у Богодухівському окупанти своїм вогнем знищили 28 гектарів пшениці. Також вони кілька разів били по різних господарствах, намагаючись умисно  знищити український врожай, - заявив Синєгубов. 

В Ізюмському районі були прильоти по відкритих територіях. Водночас медики госпіталізували з пораненням 72-річну жінку. 

У Харківcькому районі через обстріли ворога горіли дачні будинки кооперативу, господарчі споруди. У Черкаських Тишках загинула 62-річна жінка. Двох поранених – 84-річну жінку й 62-річного чоловіка – доправили до лікарні. 

Нагадаємо, на війні в Україні було ліквідовано чергового офіцера російської армії. «Двохсотим» став військовослужбовець 90-ї танкової дивізії, підполковник Віталій Цикул.

ІА "Вголос": НОВИНИ