Від початку масштабного вторгнення росії в Україну сили ППО збили над Львівщиною понад 20 крилатих ракет та близько 10 БПЛА ворога.

Про це сьогодні, 27 квітня, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, для цивільних осіб, які помічають ворожі ракети, літаки чи безпілотники, створено чат бот «Щось летить». Сюди можна повідомити про підозрілі об’єкти у небі.

«Просимо реєструватися, тому що це – додаткове джерело інформації для протиповітряної оборони. Вони ним активно користуються», - запевнив начальник адміністрації.

Також, як стверджує Максим Козицький, за ці дві місяці правоохоронні органи перевірили 5350 осіб щодо участі у підривній діяльності. І з них 217 притягнуто до відповідальності. Ще 400 особам повідомлено про підозру і щодо них відкрито кримінальні справи.

«Мова про підозру у держзраді, розповсюдження інформації про переміщення та розташування підрозділів Збройних сил України, незаконне переправлення людей через кордон», - пояснив він.

Окрім того, протягом цього часу було виявлено та припинено 38 кібератак та заблоковано понад 90 інформаційних ресурсів, яких росіяни використовували аби проводити тут свою брехливу пропаганду. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині проводять обшук у державного зрадника Тараса Козака.

ІА "Вголос": НОВИНИ