Сьогодні, 25 листопада, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Марусяк озвучив звернення, яке стосується інформаційних матеріалів та бордів Львова.

 Депутати вимагають від міського голови повідомляти про використання коштів міського бюджету та в обов'язковому порядку вказувати на бордах міста фразу “за кошти платників податків” відповідно до контексту, розміром 25% від площі інформаційного матеріалу.

«Важливо закарбувати в розумінні органів місцевого самоврядування, політиків та у свідомості всієї громади міста Львова, що немає коштів “міської ради” чи “підтримки міської ради”, а є лише кошти платників податків. Роботу, яку чиновники повинні виконувати у щоденному режимі не повинно представляти як особисте досягнення окремо взятих людей. Не потрібно створювати у мешканців хибне враження щодо джерела фінансування та можливість до спекуляцій на тему виділення коштів та той чи інший об'єкт. Потрібно запроваджувати культуру поваги до платників податків та раціонально використовувати ці надходження», - запевнив Володимир Марусяк.

На думку депутатів фракції «Європейська Солідарність», використовувати кошти платників податків для особистого політичного піару - це не крок до демократичних та європейських цінностей, це регресивний напрям влади до порядку минулого століття.

«Просимо невідкладно вжити заходів щодо внесення змін до “Правил розміщення зовнішньої реклами у м. Львові”, “Порядку розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у м. Львові” та зобов'язати вказувати на всіх інформаційних матеріалах, які відображають інформацію про діяльність, що фінансується коштом платників податків Львівської МТГ, додавати напис «за кошти платників податків» відповідно до контексту», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, як писав "Вголос", раніше Володимир Марусяк розповів, що додаток «Дія» обійшлася Україні в 3 млн доларів, а електронний квиток львів'янам - 10 млн євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ