Собаку, в яку невідомі особи стріляли з дробовика у дендропарку Інституту сільського господарства Карпатського регіону НАН в селі Оброшине, що неподалік Львова, доглядають волонтери.

Про це «Вголосу» повідомила волонтерка Вікторія Андрощук.

За її словами, собаку вже виписали з клініки. І тепер вона перебуває на реабілітації у волонтерів. Водночас Вікторія Андрощук відмовилася сказати, де саме перебуває собака Білка.

«Поліція, на жаль, ще не встановила нападника. І ми не знаємо, чого можна ще очікувати від людей, які стріляли в собаку. Тому я не можу відкрити місце перебування Білки», - каже волонтерка.

Адже ветеринари виявили на тілі собаки кілька вогнепальних ран. І під час операції вдалося витягти з неї дробинки, але - не всі. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», кілька днів тому мешканці села Оброшине почули постріли й знайшли в паркові, який належить Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України, закривавленого собаку.

За словами голови Оброшинської територіальної громади Івана Галича, тварина жила на вулиці, але була стерилізована та чіпована. За нею доглядали місцеві волонтери.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років

ІА "Вголос": НОВИНИ