У парламенті зареєстровано законопроект від ВО «Свобода» про заборону московського патріархату (#7204, автор – народний депутат-свободівка Оксана Савчук).

Таку інформацію повідомив голова партії Олег Тягнибок на своїй фейсбук-сторінці, де виклав основні положення законопроекту:

Перше. ЗАБОРОНИТИ діяльність Московського патріархату, тобто Російської православної церкви та всіх релігійних організацій, які є її частиною.

Друге. НАЦІОНАЛІЗУВАТИ всю церковну власність Російської православної церкви та релігійних організацій, які є її частиною в Україні (впродовж 48 годин з дня ухвалення цього закону).

Третє. Релігійним громадам, монастирям і духовним навчальним закладам Московського патріархату дати можливість ЗМІНИТИ свою підлеглість (впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом)", - повідомив Тягнибок.

Цікаво, що «Свобода» неодноразово пропонувала такі законопроекти, починаючи ще з 2005 року. Їх уперто ігнорували. Та час змінився, люди змінились. Олег Тягнибок висловив думку, що тепер українське товариство підтримає таке рішення.

Сподіваюся, що тепер, зважаючи на ситуацію, законопроект таки буде ухвалено. Це – питання нашої національної безпеки«, - заявив голова ВО »Свобода".

Раніше ІА «Вголос» писав про звернення Байдена до українців за підсумками візиту у Польщу

ІА "Вголос": НОВИНИ