Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру ще одному народному депутату у недостовірному декларуванні. Політик не вказав нову автівку Lexus.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«8 лютого 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру чинному народному депутату в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, недостовірних відомостей. Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України № 1074-ІХ від 04.12.2020)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, народний депутат у декларації за 2020 рік не вказав автомобіль Lexus 2020 року випуску, що належав його батьку, проте яким він спільно із дружиною користувався з моменту купівлі. Вартість автомобіля становить майже 1,9 млн грн.
Зважаючи на те, що місцеперебування нардепа не встановлено, про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.
За інформацією видання «Слово і діло» , з посиланням на власні джерела, йдеться про нардепа від фракції «Слуга народу» Сергія Нагорняка.

Як писав «Вголос», депутатка Львівської обласної ради від партії «Голос» Іванна Герус складає свої повноваження. 

ІА "Вголос": НОВИНИ