У Головному управлінні Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Херсонській області інформують про забруднення повітря поблизу адміністративного кордону з анексованим Кримом.

Про це йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби у Facebook.

За даними моніторингу, який проводився від 20 жовтня в Чаплинському та Каланчацькому районах, було виявлено перевищення «як максимально разових, так і середньодобових гранично допустимих концентрацій по метану, сірководню, вуглеводням насиченим, оксиду азоту, озону, сірчистому ангідриду, фенолу, ксилолу, етилбензолу, стеролу».

У відомстві зазначили, що моніторинг стану повітря в зоні впливу діяльності заводу «Кримський титан» триватиме до 12 листопада.

Раніше в кримському Гідрометцентрі повідомили, що найбрудніше повітря в жовтні цього року було на півночі Криму, де, зокрема, розташований завод «Кримський титан».

Директор філії ТОВ «Титанові інвестиції» в окупованому Армянську Едуард Курмачов повідомив, що 18 серпня над заводом утворилася «незначна хмара», яка розсіялася протягом 10 хвилин.

Як відомо, у серпні та вересні 2018 року на заводі «Титан» в Армянську, що в окупованому Криму, стався потужний викид хімічних речовин у повітря. Тоді у Херсонській області на пунктах пропуску через адмінкордон із окупованим Кримом зафіксували 37 випадків отруєння прикордонників через шкідливі викиди.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ