Збройні сили України звільнили населений пункт Питомник у Харківській області внаслідок успішної контратаки проти підрозділів російських окупантів.

Про це свідчить вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ.

Як відомо, на Харківському напрямку противник наступальних дій не проводив. Підрозділи окупантів перейшли до оборони з метою уповільнення темпу наступу наших військ.

Зате, в ході успішних дій підрозділів Збройних Сил України звільнено населений пункт Питомник Харківської області.

На Слов’янському напрямку основні зусилля ворога зосереджувалися на створенні умов для відновлення наступу. Підрозділи противника продовжували поповнення запасів матеріально-технічних засобів з метою нарощування наступальних спроможностей.

Місцеві жителі багатьох населених пунктів Харківської області залишатися без електроенергії та води. Виїзд на територію підконтрольну Україні російськими окупантами заборонений.

На Донецькому напрямку російські війська намагаються захопити контроль над містом Рубіжне та провести наступ у бік Лиману. Також продовжує підготовку до проведення наступу в напрямках населених пунктів Курахове та Новопавлівка.

Окремо в Генштабі зазначили, що противник збільшує повітряну розвідку позицій українських захисників на Донбасі, застосовуючи безпілотні літальні апарати.

На Бахмутському напрямку, російські окупанти продовжують артилерійські обстріли позицій наших військ в районах Світлодарська та Троїцького.

У Маріуполі росіяни продовжують нищівні артилерійські та авіаційні обстріли українських захисників на території меткомбінату «Азовсталь».

Біля Кривого Рогу та Миколаєва противник обстрілював позиції ЗСУ зі ствольної артилерії та мінометів, а також проводив інженерне обладнання передових позицій.

На північних кордонах з Білоруссю ситуація не змінювалась.

Загроза авіаційних та ракетних атак з території Білорусі зберігається.

Ворог продовжує зазнавати сильних втрат, а війська деморалізовані та дезорганізовані.

Українська розвідка має дані, що в окремих підрозділах окупантів командири повідомили, що ротація військовослужбовців не відбудеться аж до завершення так званої «спеціальної військової операції».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ