Верховна Рада не зможе прийняти закон до другого туру виборів, який зобов'язуватиме кандидатів у Президенти брати участь у теледебатах.

Про це заявив перший заступник глави Комітету ВР із питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець, передає «Сегодня».

Він нагадав, що зараз у Верховній Раді розглядається законопроект про функціонування української мови та поки це питання не доведуть до логічного завершення, жоден інший документ розглядати не будуть.

«Будь-яка реєстрація будь-яких законів, що стосуються виборчого процесу — це або фікція і профанація, або це буде стосуватися тільки наступних виборів, тому що до завершення цих виборів жоден інший закон розглядатися не буде», — пояснив Ємець.

Депутат зазначив, що такий закон вимагає обговорення й аналізу ризиків.

«Чому вони не прийшли? Їх зупинила поліція на дорозі або спустило колесо й їм не вдалося купити квиток на літак, тому що авіакомпанія відмовилася ці квитки продавати — і тому кандидата знімати з виборів. Такий зовнішній аналіз свідчить про можливість маніпуляцій. У цьому законі ризики не проаналізовані. У будь-якому випадку потрібно обговорення. Я кваліфіковано кажу, що сьогодні регламент не дозволяє перейти до розгляду будь-якого іншого закону, поки ми не завершимо закон про мову», — сказав він.

Тому законопроект про дебати може бути прийнятий лише після президентських виборів.

Нагадаємо, що «Суспільне» публічно запросило обох кандидатів у Президенти на дебати.

ІА "Вголос": НОВИНИ