Канадський викладач Дугал Макдональд назвав Голодомор в Україні антирадянським міфом та брехнею.

На сторінці у соцмережах він також розкритикував канадську владу.

Щодо Голодомору, Макдональд переконаний, що «міф» створили нацисти, а підтримували його британські спецслужби та ЦРУ.

Українська спілка студентів Канади вже звернулася до керівників Університету Альберти з вимогою звільнити викладача-українофоба.

Вимоги українців підтримав Студентський союз університету Альберти.

«Ми закликаємо доктора (тут неточність - насправді він не має докторського ступеня - ред.) Макдональда відкликати свої заяви або піти у відставку. На знак солідарності з Українською студентською спілкою (USS) ми також закликаємо університет Альберти засудити вислови доктора Макдональда» - йдеться у заяві на сайті організації.

Проти Макдональда виступила і Єврейська федерація Едмонтона.

«Безвідповідально і нечесно вважати, що Голодомору не було. Цей тип ревізіонізму небезпечний, і ми рішуче засуджуємо його.

Мільйони українців вмирали від голоду через смертельну політику Сталіна. Це факт. Ми солідарні з нашими друзями в українській громаді щодо цього абсурдного заперечення історії», - повідомляє сторінка організації.

На якій саме галузі знань спеціалізується Макдональд як викладач, невідомо. Відомостей про його наукову діяльність знайти в мережі не вдалося.

Судячи зі сторінки у Facebook, він є активістом Марксистсько-ленінської партії Канади та підтримує чинну владу Куби, Венесуели та Сирії.

ІА "Вголос": НОВИНИ