У 2020 році Галина Борейко поновилася на посаді заступниці прокурора Львівщини. Їй вдалося відсудити понад 209 тисяч гривень компенсації у Львівської прокуратури.

Таку суму суд стягнув з прокуратури на користь Борейко за те, що жінку так довго поновлювали на посаді. Про це інформує «Захід.нет».

Варто зазначити, що Галина Борейко – племінниця колишнього заступника керівника управління «К» Служби безпеки України Василя Пісного.

Із судовим позовом Борейко звернулася на початку 2021 року.  Всередині квітня суд частково задовольнив її позов та постановив виплатити їй 972 тисячі гривень. Це компенсація за 5 місяців вимушеного прогулу.

Львівська прокуратура подала апеляцію та зуміла зменшити суму до 209 тисяч. Борейко мали повернути на роботу 11 липня минулого року, однак зробили це лише 11 листопада.

Указ про звільнення Борейко з посади заступниці прокурора ухвалив колишній генпрокурор Руслан Рябошапка. Причина звільнення – неналежне виконання посадових обов’язків. На посаді жінка перебувала з червня 2016 року, хоча у 2015 році провалила конкурс на нижчу посаду – керівника львівської місцевої прокуратури № 2.

Як писав «Вголос», у Києві відкрили, а через деякий час накрили тентом пам'ятник, який нагадує очільника Національної поліції Київщини Андрія Нєбитова.

ІА "Вголос": НОВИНИ