Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Під час досудового розслідування встановлено, що в період з квітня 2013-го по лютий 2014 року заступник голови Національного банку України та директор Генерального департаменту банківського нагляду Національного банку України, діючи у складі злочинної організації спільно з С. Курченком, І. Соркіним, В. Агафоновим та іншими особами, з корисливих мотивів, незаконно заволоділи шляхом зловживання службовим становищем коштами Національного банку України в особливо великих розмірах на загальну суму майже 800 млн грн, які надав ПАТ «Реал банк» у вигляді стабілізаційного кредиту.

Вказаних посадовців затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

До суду направлено клопотання про обрання підозрюваним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Генпрокуратура веде розслідування про розкрадання бюджетних мільярдів банками Курченка.

У рамках роботи за справою Курченка допитано близько 550 осіб, проведено понад 100 обшуків, накладено арешт на особисті рахунки, рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд гри, проведено арешти 4 осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів.

ІА "Вголос": НОВИНИ