Президент Федерації водного поло України поділився враженнями після тріумфу збірної на Лізі Націй в Брно.

Нагадаємо, як писав "Вголос", сьогодні збірна України з водного поло здобула тріумфальну перемогу у фіналі Ліни Націй. Українські ватерполісти здолали команду Австрії з розгромним рахунком 21:2. 

Українських ватерполістів, які повернулись до Львова після знакової перемоги для українського спорту зустрічали в аеропорту зокрема й журналісти телеканалу NTA.
Які емоції гравців і тренерського штабу після тріумфу в Чехії?

«Хочеться подякувати всій команді за ці неймовірні емоції. Хлопці продемонстрували характер і командний дух. Хочу відзначити нашу команду, особливо, у матчі зі Швейцарією, була непроста гра, де ми показали хороші бійцівські якості у басейні. Ми показали, що збірна України з водного поло рухається в правильному напрямку. Наша команда дуже амбітна» - говорить президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов.

За словами очільника профільної федерації, перспективи національної збірної з водного поло є дуже високі, а перемога у турнірі дозволить підвищити престиж водного поло серед молодих спортсменів. 


"Поки що ми не в лідерах, але на хорошому рівні і маємо хороші перспективи в майбутньому. Ця перемога - це поштовх для молодих ватерполістів. Впевнений, цей тріумф дасть поштовх і розвитку водного поло в Україні. У нас були непрості суперники, особливо Литва та Швейцарія. Вважаю, було чотири сильні команди на турнірі: збірні Швейцарії, Литви, Словаччини і України. Ми перемогли литовців, а швейцарці переграли словаків. По суті, вчора був вирішальний матч, де ми здобули дуже важливу перемогу. Команда отримає за цю перемогу достойні преміальні, хлопці це заслужили. Ми не бачили збірну у басейні понад два роки. Раніше збірна була з іншими виконавцями: Абрамов, Апостол", - розповідає Олександр Свіщов. 

Президент федерації водного поло наголосив, що тріумф на Лізі Націй це прекрасний старт для українських ватеполістів напередодні чемпіонату Європи, який відбудеться наступного року в Ізраїлі. 

"Будуть додаткові збори, зокрема, змагання в Литві у грудні. Якщо враховувати, що ми два роки не збирали команду, то результат на Лізі націй - дуже високий. Дякую команді за гру, характер і бажання, яке вони демонстрували в басейні. Вітаю всю країну з перемогою, це нова успішна сторінка водного поло", - підсумував Олександр Свіщов. 

Додамо, що основу української збірної складають гравці львівського ватерпольного клубу «Динамо». Нагадаємо, що в травні львівська ватерпольна команда «Динамо» увосьме та вчетверте поспіль стала чемпіоном України серед команд Суперліги.

Згодом львів’яни вдесяте в історії виграли Кубок України з водного поло. У фінальному матчі престижного турніру у Львові в басейні СКА львівська команда з рахунком 11:6 перемогла збірну Харківської області.

Такі успіхи спортивні експерти пов’язують з особою президента ватерпольного клубу «Динамо» (Львів) Олександра Свіщова, якого, до речі, в червні обрали президентом Федерації водного поло України.

ІА "Вголос": НОВИНИ