Потужне озброєння зараз лише починає надходити на східні позиції, але зараз його ще дуже бракує.

Активні бої тривають на Сєвєродонецькому керунку. Атаки різновекторні та флангові.. Вогор використовує тактику Рубіжного – рівняє із землею все, що можливо.. Арта, танки просто прямою наводкою. Немає жодної не обстріляної будівлі. Це дивний розрахунок на сліпе попадання у вогневі точки наших захисників.

Детальніше ситуацію описав у етері проєкту “Говорить Великий Львівна телеканалі НТА, боєць Легіону Свобода Нацгвардії України Володимир Назаренко. Саме зараз він перебуває у Сєвєродонецьку.

"Бійці тримаються, ми не відступили на жоден метр. Хоча є велика проблема – відсутність паритету артилерії з ворогом.  На один наш постріл – 20 ворожих пострілів з артилерії. Вони не точні, не прицільні, але кількість рано чи пізно переходить у якість. прибуття кожного нового засобу відчувається. Він кидає плюсик на нашу шальку терезів. Це справді високотехнологічне озброєння. Наприклад, контрбатарейні системи. Але нема ще такої кількості. Це стосується і боєприпасів”, – стверджує Володимир.

Українське військо та оперативне командування мусять постійно змінювати тактику, передислоковуватись, робити рекогністіровки, бо ворог починає пристосовуватися та пристрілюватися до позицій. Зараз оборона більше динамічна аніж стала і шляхом таких дій вдається позиційно знищувати окупанта.

"Сєвєродонецьк – це важливий плацдарм для переходу у контрнаступ, бо він по іншу сторону Сіверського Дінця. І якщо ми його втримаємо, не доведеться потім іти на штурм. Але ситуація дуже важка через загрозу можливого оточення. Я свого часу виходив з оточення в Дебальцевому, тому чудово зараз бачу ці ризики”, – пояснив тактичні кроки Назаренко.

Читайте сьогодні у Вголос:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ