Президент Володимир Зеленський наголошує на високому рівні військової загрози навколо України і називає критичним рівень загрози від кордону з Білоруссю.

Про це він заявив під час спільної з президентами Молдови, Польщі та Румунії в Кишиневі заяви для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні комплексний розвиток неможливий без достатнього рівня безпеки і стабільності в нашому регіоні. Високою залишається військова загроза навколо України. Критичним є рівень загрози з півночі, де Білорусь використовують сьогодні як додатковий плацдарм агресивних дій», - зазначив Зеленський.

Також Президент наголосив, що інші постійні джерела загрози в регіоні - російські війська у Придністровському регіоні Молдови, Абхазії тощо. Він закликав сусідів України спільно протистояти викликам Росії.

«Через активну мілітаризацію нашого українського Кримського півострова під загрозою опинилося морське судноплавство й торгівля в регіоні. Ми маємо разом вирішувати ці сучасні виклики. З цією метою Україна вийшла з ініціативою посилити взаємодію за лінією військово-морських сил причорноморських держав. Ми пропонуємо нашим колегам - і Румунії, і Молдові, які мають вихід до Чорного моря, також приєднатися до цієї ініціативи», - заявив Зеленський.

«Давайте об'єднувати наші зусилля, як дружні сусіди, які мають спільне минуле, як партнери, які однаково бачать майбутнє, як дружні та братерські народи, заради успіху наших народів», - додав він.

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю перебуває з візитом у Кишиневі з нагоди 30-ї річниці незалежності Молдови.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд виділив Білорусі більше 900 мільйонів доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ